woensdag, maart 26, 2014

Dier en mens komen naar de buurtmoestuin

 

 

De buurtmoestuin trekt mens en dier naar zich toe.Afgelopen zaterdag waren we aan het werk in de buurtmoestuin. Met weer twee nieuwe deelnemers erbij begint ook de groep nu goed te groeien.

Wij heten Marjolijn en Sylvia hartelijk welkom in de moestuin!

Terwijl wij aan het kijken waren wat we de komende tijd kunnen doen in de tuin, kwam een buurvrouw met haar zoontje met een glazen potje de tuin in.
Nieuwsgierig als wij waren, wilden wij graag zien wat er in het potje zat. En de kleine jongen toonde het trots.

De moeder had een dag ervoor een salamandertje gevonden, op de straat bij het NS station. En omdat het nauwelijks bewoog, zo vertelde zij, had ze het meegenomen naar huis.


Nu kon het diertje worden vrijgelaten bij de waterkant.
(foto's door Marjolijn)


crocussen in de bomen

Hutten bouwen


Ook de kinderen uit de buurt hebben de tuin weer ontdekt.

De wilgentenen die naar de tuin gesleept waren om een wilgenhek te maken, zijn door ze 'ingepikt' en zijn bouwmateriaal geworden voor al menige hut.

Er wordt druk samengespeeld en de bomen en struiken aan de rand van de tuin werden mooi versierd met geplukte crocussen uit het veld.

Er wordt gepicknickt en geluierd.
Fijn dat de tuin bevolkt wordt.

Nu de planten nog

De zaaibedden zijn nu nog leeg, maar dat duurt niet lang meer.

Om zoveel mogelijk te gebruiken wat voorhanden is, en daarbij afval zo mogelijk te recyclen, hebben we zelf de kweekbakken gemaakt. De zaadjes zijn geplant en de kweekbakken staan onder het glas.
De eerste kiemen steken de 'kop' al boven de grond.

Nog even geduld. En dan mogen de planten in de volle grond.kweekbakjes van oude krant, in plastic verpakking van koekjes